TOPlist

Oppo R7s v certifikaci: Stojí za nadstandardní hmotností velkokapacitní baterie?

Rodina telefonů Oppo R7 se pomalu rozrůstá. K základním modelům R7 a R7 Plus přibyl v týdnu odlehčený model R7 Lite, nyní čínská certifikace TENAA zachytila dalšího zástupce této řady. Jmenuje se Oppo R7s, a díky Full HD AMOLED displeji o úhlopříčce 5,5″ se zařadí mezi pětipalcový R7 (Lite) a šestipalcový R7 Plus.

  

Hardwarová specifikace chystané novinky jako by z oka vypadla modelu Oppo R7 Plus – procesorem je osmijádrový Qualcomm Snapdragon 615, operační paměť má kapacitu 3 GB a vnitřní úložiště má 32 GB s možností jeho rozšíření paměťovou kartou. Dvojice fotoaparátů se pyšní rozlišením 13, respektive 8 megapixelů. Operačním systémem je Android 5.1.1 Lollipop.

  

Zajímavá je především hmotnost telefonu, která je podle certifikace přesných 200 gramů. Oppo R7 Plus je o 8 gramů lehčí, a přitom má o půl palce větší úhlopříčku displeje. Zda za touto nadstandardní hodnotou stojí změna v konstrukci telefonu, či velkokapacitní baterie, bohužel prozatím nevíme. Lehčí a větší Oppo R7 Plus disponuje baterií o kapacitě 4 100 mAh, což by u 5,5″ novinky nebyla rozhodně špatná hodnota, přihlédneme-li k faktu, že tloušťka telefonu má být pouze 6,7 mm. Na odhalení tohoto tajemství a dalších neznámých údajů si nicméně budeme muset počkat na oficiální odhalení. 

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku