TOPlist

Chytrá zásuvka PowerCube s dálkovým ovládáním se začíná prodávat v CŘ

Holandská značka PowerCube oficiálně uvedla na český trh chytrou zásuvku PowerCube Remote, jejíž součástí je i dálkové ovládání, které lze umístit prakticky kamkoliv, takže až budete mít například při vaření zašpiněné ruce od jídla, pohodlně jej na zemi sešlápnete nohou a rázem se rozsvítí celá místnost. Tohohle oranžového pomocníka oceníte také tehdy, až se vám nebude chtít například vylézat z postele jen kvůli tomu, abyste zhasli světlo. Jelikož se jeden ovladač dá spárovat s více zásuvkami, budete moci ovládat osvětlení a všechna ostatní elektrická zařízení zapojená v PowerCube jediným kliknutím.

Dálkový ovladač navíc neobsahuje žádné baterie. Po stisknutí tlačítka se vytvoří kinetická energie, která vyšle impuls do prodlužovací zásuvky. Na zadní straně ovladače je umístěná lepící nanopodložka, díky které můžete ovladač opakovaně připevnit na libovolný hladký povrch.

Zajímavé na tomto systému je rozložení zásuvek na samotné PowerCube. Díky krychlovému tvaru nedochází k blokaci žádné z elektrických zásuvek, takže je lze využívat všechny najednou. Každá ze zásuvek obsahuje dětskou pojistku.

 

Na českém trhu je aktuálně dostupných devět variant. Zajímavě vypadá například PowerCube Extended USB, který nabízí kombinaci čtyř klasických zásuvek a dvou USB portů. K dispozici je také varianta pro cestovatele s vyměnitelnými koncovkami. Cena PowerCube začíná na 319 Kč, řadu Remote zakoupíte v setu za 899 Kč, samostatně pak za 729 Kč za zásuvku či 309 Kč za ovladač. Chytré zásuvky PowerCube byly v minulosti na českém trhu dostupné, nicméně se nejednalo o zboží z oficiální distribuce.

Autor článku Michal Javůrek
Michal Javůrek
Nadšenec do mobilních technologií, vášnivý fotograf, cyklista a sběratel starých telefonů. Pokud zrovna nesedím u počítače, najdete mě v přírodě s fotoaparátem přes rameno, nebo v sedle na kole.

Kapitoly článku