Domů » Bleskovky » Tip: Jak zakázat integraci Gmailu s Google+, aby vám každý nemohl jednoduše poslat email

Tip: Jak zakázat integraci Gmailu s Google+, aby vám každý nemohl jednoduše poslat email

Google v minulém týdnu přidal do Gmailu novou funkci, která umožňuje každému uživateli sítě Google+ poslat vám email, přestože nezná vaší emailovou adresu. Tento krok ze strany Googlu byl přijat kontroverzně, vzhledem k tomu, že je tato funkce pro všechny uživatele Gmailu standardně aktivována. Proto přinášíme jednoduchý postup, jak tuto možnost zakázat:

 

  • otevřete Gmail ve webovém prohlížeči
  • klikněte na ikonu Nastavení na pravé straně okna
  • vyberte z nabídky položku Nastavení
  • najděte nabídku Posílání e-mailů přes Google+

 

  • standardně je nastaveno Kdokoliv na Google+, klikněte na nabídku a vyberte vhodné nastavení pro vaše potřeby. V případě volby Nikdo bude funkce zcela vypnuta.

To je vše co musíte udělat, pokud vám nová funkce Gmailu nevyhovuje. Společnost o této změně a možnosti nastavení informovala uživatele služby Gmailu prostřednictvím e-mailu.

E-mail, ve kterém Google informuje o nové „funkci“

David Podzimek

Sledování diskuze
Upozornit na
guest
1 Komentář
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Feedbacks
View all comments