TOPlist

LTE od Vodafonu pokrývá už 80 % území, signál šíří více než 3000 vysílačů

Vodafone pokračuje v aktivním pokrývání českých a moravských měst signálem rychlého internetu LTE. Během května se LTE dočkalo dalších 13 měst zejména v Libereckém a Středočeském kraji. K 31. květnu je Turbo Internet dostupný celkem v 5 044 obcích České republiky, z toho 4 808 obcí má k dispozici LTE.

Vodafone ke konci května zprovoznil již více než 3 000 vysílačů LTE signálu. Díky důrazu na pokrytí mimoměstských oblastí a regionálních měst pokrývá mobilním internetem LTE 80 % území České republiky. V kombinaci s 3G sítí pod značkou Turbo Internet nabízí rychlé mobilní připojení k internetu 97 % populace na 87 % území republiky. Zejména budování mobilních datových sítí stojí za růstem počtu zákazníků Vodafone. Za poslední dvě čtvrtletí jejich počet na jinak stabilním trhu vzrostl o 41 tisíc. 

Důraz na LTE dokládá i fakt, že v květnu 2015 tvořily telefony s podporou LTE 84 % všech prodaných mobilních zařízení v obchodní síti Vodafone. Zájem o LTE zvýšil také například chytrý telefon Vodafone Smart Prime 6 s výborným poměrem ceny a výkonu (recenze). Vedle větších měst, uvedených v seznamu níže, získala přístup k rychlému mobilnímu internetu také řada menších obcí. 

V průběhu května spustil Vodafone provoz LTE sítě v následujících městech:

  • Jihočeský kraj – České Budějovice
  • Jihomoravský kraj – Modřice (okres Brno-venkov)
  • Karlovarský kraj – Chodov (okres Sokolov),Moravskoslezský kraj – Kopřivnice (okres Nový Jičín)
  • Liberecký kraj – Jablonec nad Nisou, Liberec, Nový Bor (okres Česká Lípa), Turnov (okres Semily)
  • Pardubický kraj – Pardubice,Ústecký kraj – Jirkov (okres Chomutov)
  • Středočeský kraj – Kolín, Mladá Boleslav, Poděbrady (okres Nymburk)
Autor článku Michal Javůrek
Michal Javůrek
Nadšenec do mobilních technologií, vášnivý fotograf, cyklista a sběratel starých telefonů. Pokud zrovna nesedím u počítače, najdete mě v přírodě s fotoaparátem přes rameno, nebo v sedle na kole.

Kapitoly článku