TOPlist

Comet na Kickstarteru: Vodotěsný smartphone se žraločími ploutvemi, který však nebudí příliš důvěry

Kickstarter představuje skvělou platformu pro zkoušení podnikatelských záměrů, ať jsou sebevíce bláznivé. Možnost zde dostane každý, kdo o ni stojí, a pokud osloví publikum, které je poté ochotné do jeho nápadu investovat, mohou se na světlo světa dostat velmi zajímavé produkty.

 

Jedním z nich je bezesporu chytrý telefon Comet, jehož největší výsadou má být vodotěsnost a výbava, se kterou se, alespoň papírově, zařadí po bok dnešním vlajkovým lodím. Nutno však poznamenat, že datum doručení je květen příštího roku, v té době už tedy výbava nebude nejspíše představovat špici, ale stále by se mělo jednat o velmi dobře vybavený chytrý telefon.

Jeho displej s uhlopříčkou 4,7“ by měl disponovat velmi jemným Quad HD rozlišením (1440 x 2560 px), což představuje jemnost 625 ppi. Srdcem telefonu by měl být 64bitový octa-core procesor Snapdragon 810 spolu se 4 GB RAM, úložiště nabídne velikost 16 nebo 32 GB. Přední i zadní kamerka by měla disponovat rozlišením 16 megapixelů. Mimoto by měl telefon obsahovat velké množství senzorů, od kompasu, přes barometr, gyroskop, až po teploměr. Zajímavě také vypadají strany telefonu, které jsou osazeny LED diodami, díky kterým by měl uživatel vždy poznat, že se mu snaží někdo dovolat, pokud má telefon v tichém režimu. Operačním systémem by měl být Android 5.0.

Tři ploutvičky, které zabrání potopení

Co je však nejspíše nejbizarnější věc, jsou tři ploutve, které by měly být ovládány senzory a vysunout se ihned po tom, co se celé zařízení ponoří do vody, a zabránit tak jeho potopení.

 

Finální verze telefonu, respektive vize tvůrců, vypadá velmi zajímavě. Displej po stranách nemá žádné rámečky a spolu s telefonem by měla být dodávána vodotěsná Bluetooth sluchátka. Testovaný prototyp se však prozatím této vizi ani zdaleka neblíží, nicméně tvůrci mají na vývoj ještě relativně hodně času.

    
Nynější podoba zařízení

Pokud byste měli zájem podpořit tento nápad, za 150 dolarů (cca 3 700 Kč) dolarů si můžete předobjednat ona vodotěsná sluchátka, za 230 dolarů (cca 5 600 Kč) již můžete čekat na telefon s vnitřním úložištěm o velikosti 16 GB, avšak bez sluchátek. Cena za obojí začíná na 400 dolarech, tedy na téměř 10 000 Kč. Celá kampaň, i vize telefonu, však vypadají velmi idealisticky, až by se chtělo říci podezřele, doporučujeme tedy obezřetnost a zdravou dávku skepticismu při rozhodování o podpoře tohoto lehce bláznivého projektu.

Autor článku David Preiss
David Preiss

Kapitoly článku