TOPlist

Bude želva pevnější než gorila? Samsung údajně pracuje na odolném skle Turtle Glass

Samsung je při výrobě mobilních zařízení z velké části soběstačný (vyrábí si displeje, procesory, paměti i fotoaparáty), v některých oblastech však stále využívá komponent svých partnerů. Jedním z nich je i společnost Corning, která korejskému gigantovi dodává odolná skla Gorilla Glass, aktuálně jejich čtvrtou generaci. Nová patentová přihláška však dává tušit, že se Samsung pustil do vývoje vlastních odolných skel.

  

Výrobek Samsungu se má jmenovat Turtle Glass a má se jednat o ochranné tvrzené sklo pro telefony, tablety, hudební přehrávače, fotoaparáty atd. Pokud by se Samsung vydal vlastní cestou, byla by to pro Corning ztráta velkého partnera, na druhou stranu zvýšená konkurence by mohla urychlit vývoj odolných skel obecně. 

 
Bude Turtle Glass ohebné?

Bude Turtle Glass pevnější než konkurenční Gorilla Glass nebo dostane v souvislosti s blížícím se příchodem skládacího smartphonu Project Valley schopnost ohýbat se?

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku