TOPlist

Samsung Gear Fit: Stylové fitness hodinky se zakřiveným displejem (videopohled)

Příjemným překvapením Unpacked 5 eventu bylo představení chytrých hodinek s fitness funkcemi Gear Fit. Vypadají moc pěkně a lákat budou i na zakřivený displej.

Gear Fit jsou chytré fitness hodinky, které ocení především sportovně aktivní uživatelé. Hlavním poznávacím rysem se stal zakřivený Super AMOLED displej s jemným rozlišením 432 x 128 pixelů. V kompaktním těle se nachází integrovaný akumulátor s kapacitou 210 mAh. To by mělo podle slov výrobce stačit na tři až čtyři dny běžného užívání. Propojení mezi smartphonem a náramkem zajišťuje Bluetooth LE (4.0).

Hodinky Gear Fit dokážou zatím spolupracovat pouze se smartphony od Samsungu a do maximální míry využítí lze dosáhnout jedině s aktuálně představeným modelem Galaxy S5. Mezi zajímavé funkce patří fitness coaching, díky které lze monitorovat vaše výsledky během sportování a porovnávat je s již uloženými daty. Na zakřiveném displeji můžete zároveň pohodlně kontrolovat příchozí notifikace, přijímat hovory či ovládat hudební přehrávač.

Dalším prvkem ve výbavě se stal senzor pro snímání tepové frekvence a potěšující je také odolnost vůči vodě. V prodeji by se Gear Fit hodinky měly objevit v průběhu dubna, cena zatím zveřejněna nebyla, ale pokud to s ní Samsung nepřežene, mají obrovsou šanci stát se prodejním hihem.

Autor článku Jiří Hrma
Jiří Hrma
Zakladatel a šéfredaktor SMARTmania.cz, fanoušek moderních technologií a chytré domácnosti, cestovatel, milovník elektronické hudby a vyznavač extrémních sportů.

Kapitoly článku