TOPlist

Huawei Mate S předčasně odhalen: 5,7″ obr s podporou Force Touch a 20 Mpx fotoaparátem

Ačkoliv bude Huawei Mate S oficiálně představen až 2. září na veletrhu IFA, díky obchodu Oppomart, který jej předčasně uvedl do své nabídky, známe jeho podobu a specifikace již nyní. Tabletofon nabídne 5,7palcový displej s Full HD rozlišením, což znamená jemnost 386 pixelů na palec. Nejedná se tedy o ten papírově nejlepší panel na trhu, stále by však měl být plně dostačující.

 

Zajímavostí je také podpora technologie Force Touch, díky níž zařízení rozpozná sílu dotyku. Původně se očekávalo, že jako první tuto funkci bude podporovat iPhone 6s, Huawei jej ovšem předběhlo. V útrobách novinky naleznete osmijádrový procesor Kirin 935 doplněný o grafický akcelerátor Mali-T628 a operační paměť s kapacitou 3 GB. Interní úložiště nabídne velmi solidních 64 GB místa, nehledě na to je však možné jej rozšířit o paměťové karty.  

Pro účely fotografování poslouží 20Mpx snímač, který doplní ještě druhý s rozlišením 8 Mpx nacházející se nad displejem. Rozměry 157 mm x 81 mm x 7,9 mm pak jasně ukazují, kde si velký displej vybral svoji daň a hmotnost 185 gramů taktéž není zrovna nejpříjemnější.

O dostatek energie se postará akumulátor s kapacitou obstojných 4100 mAh a jako operační systém byl zvolen Android 5.1 Lollipop doplněný o nadstavbu Emotion UI 3.1. Smartphone nabídne podporu sítí LTE a na zadní straně poté naleznete čtečku otisků prstů. Novinka bude k dispozici v černé a bílé barvě, přičemž obchod Oppomart stanovil cenu 599 dolarů (v přepočtu 14 100 Kč).

Autor článku Martin Pavlović
Martin Pavlović
O technologie se zajímám odjakživa. Kromě nich mě baví také urbanismus a městská mobilita, hudba a společenská témata. Nejraději trávím čas v sedle kola, na kulturních akcích, s analogem v ruce nebo doma u knih, filmů i videoher.

Kapitoly článku