TOPlist

Google: Velká restrukturalizace, nová společnost a nový šéf. Larryho Page nahradí Sundar Pichai

Google čeká výrazná restrukturalizace a velké změny na klíčových pozicích; tuto skutečnost na firemním blogu oznámil jeden ze spoluzakladatelů a současný CEO Larry Page. Toho na jeho pozici nyní nahrazuje Sundar Pichai, který se v minulosti v Googlu staral o vývoj prohlížeče Chrome a následně se stal klíčovou osobou divize operačního systému Android.


Google nově povede 43letý Sundar Pichai

Změn se dočkáme i ve struktuře společnosti – ta se rozdělí na několik menších částí, které budou spadat pod nově vzniklou firmu Alphabet. Google se k tomuto kroku odhodlal z toho důvodu, že se již dávno nezaměřuje jen na internetové technologie, ale jeho záběr je podstatně širší.


Takhle vypadá web společnosti Alphabet, najdete jej na doméně abc.xyz

Pod Googlem, kterému bude Sundar šéfovat, zůstane vyhledávač, reklamní systém, mapy, aplikace, YouTube a Android. Společnost Alphabet bude zaštitovat Google X projekty jako Calico, Nest, Fiber a řadu dalších. Larry Page se stane CEO Alphabetu, Sergej Brin prezidentem.

Autor článku Jiří Hrma
Jiří Hrma
Zakladatel a šéfredaktor SMARTmania.cz, fanoušek moderních technologií a chytré domácnosti, cestovatel, milovník elektronické hudby a vyznavač extrémních sportů.

Kapitoly článku