TOPlist

Prohlédněte si BlackBerry Venice s Androidem na detailních fotografiích

O Blackberry se v poslední době hodně mluví, neboť se blíží premiéra modelu s kódovým označením Venice. Kanadský výrobce loni šokoval téměř čtvercovým modelem Passport (recenze) a i v letošním roce se pokusí vzbudit údiv na tváři nejednoho fanouška mobilních technologií. Zvláštnosti chystaného Blackberry Venice hledejme jak v hardwaru, tak v softwaru – telefon nabídne vysouvací hardwarovou klávesnici, po stranách zahnutý displej a prakticky s jistotou můžeme potvrdit i operační systém Android. Dokazují to i první živé fotografie tohoto telefonu.

  

Snímky pocházejí z vietnamského webu Techrum a zobrazují Blackberry Venice snad ze všech stran. V zavřeném stavu telefon díky zahnutému displeji připomíná Samsung Galaxy S6 edge, pod displejem se ale místo tlačítek nachází široký systémový reproduktor, který je však součástí vysouvacího klávesnicového modulu. Klávesnice nabídne čtyři řady kláves, zda bude podporovat dotyková gesta podobně jako u Passportu prozatím nevíme.

      

Záda klávesnicového modulu rovněž ukrývají čočku fotoaparátu, který se bude pyšnit rozlišením 18 megapixelů, optickou stabilizací obrazu, bleskurychlým ostřením (patrně fázovým) a dvojicí LED diod. Šuplíčky na horní straně telefonu ubytují SIM a microSD kartu, zamykací tlačítko se netradičně nachází na levé straně, tlačítka pro regulaci hlasitosti napravo.

    

Podle ikon a tapet na domovské obrazovce odhadujeme, že použitý systém je Android 5.x Lollipop, fanoušci Blackberry by však neměli být ochuzeni o žádné funkce, na které jsou zvyklí, chybět nemá Blackberry Hub, Messenger a spousta dalších ostružinových aplikací a služeb.

    

Zbývá jen počkat si na datum uvedení a na cenu tohoto bezpochyby originálního telefonu s Androidem.  

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku