TOPlist

V Continuu můžete nově spouštět desktopové aplikace, zatím však pouze přes vzdálenou plochu

Microsoft vypustil nedávnou ohlášenou aktualizaci aplikace Remote Desktop Preview (více informací), která umožňuje připojit se z mobilního telefonu ke vzdáleným plochám počítačů. Aplikace se po updatu stává univerzální, což značně rozšiřuje její schopnosti, zejména u nových Lumií 950 a 950 XL využívajících režim Continuum.

  

Aplikaci Remote Desktop je totiž nově možné v Continuu spustit, což znamená, že na Lumii 950 nebo 950 XL připojené k externímu displeji můžete spouštět desktopové aplikace, které však ve skutečnosti běží na jiném (spuštěném a k internetu připojeném) zařízení. 

   

Podle nedávných slov viceprezidenta Microsoftu pro vývojářskou platformu Kevina Galla by mohlo být v budoucnu možné spouštět v Continuu desktopové aplikace nativně (více informací). Univerzální aplikace Remote Destop si můžete stáhnout z následujícího odkazu.

Odkaz na WP katalog

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku