TOPlist

HTC One X9 oficiálně: 5,5″ Full HD displej, kovové tělo a 3000mAh baterie

HTC představilo nový model One X9, nicméně zatím se nejednalo o celosvětovou premiéru, odhalena byla pouze verze pro čínský trh. Dá se ale očekávat, že bychom se v budoucnu mohli dočkat také globální varianty. Novinka od HTC nevypadá vůbec špatně – láká na kovové tělo a povedený design a slušná je také hardwarová výbava.

 

Telefon pohání 64bitový octa-core čip MediaTek Helio X10 (GPU PowerVR G6200), kterému dělají společnost 3 GB RAM a 32GB interní úložiště. Nezapomnělo se ani na microSD slot pro paměťovou kartu (max. 2 TB). Hlavní fotoaparát s BSI senzorem disponuje 13 megapixely, duální přisvětlovací diodou a nechybí ani optická stabilizace obrazu či podpora záznamu videa ve 4k rozlišení. Nejen pro pořizování selfie využijete přední ultrapixelovou kamerku. V obou případech výrobce uvádí světelnost objektivu F/2.0.

  

O zobrazování se stará 5,5 Full HD displej, který na přední straně doplňuje dvojice výkonných reproduktorů BoomSound. Celkové rozměry telefonu jsou 153,9 × 75,9 × 7,99 mm, hmotnost je 173 gramů. Vestavěný akumulátor nabízí kapacitu 3 000 mAh. Výrobce zatím neodhalil, s jakou verzí operačního systému půjde model One X9 do prodeje, ale očekáváme, že by to mohl být, stejně jako u HTC One A9 (recenze), aktuální Android 6.0 Marshmallow. Čtečku otisků prstů bohužel ve výbavě nenajdeme, dva sloty na SIM kartu ano.

  

HTC One X9 se na čínském trhu začne prodávat v nejbližší době za 2399 cny, což je v přepočtu zhruba 9 150 Kč. Dostupný bude ve stříbrné (Silver) a šedivé (Gunmetal) variantě.

Autor článku Jiří Hrma
Jiří Hrma
Zakladatel a šéfredaktor SMARTmania.cz, fanoušek moderních technologií a chytré domácnosti, cestovatel, milovník elektronické hudby a vyznavač extrémních sportů.

Kapitoly článku