TOPlist

Srovnání Apple Watch se sportovním měřičem tepu: Kdo je přesnější?

 

Chytré hodinky Apple Watch jsou mimo jiné vybaveny snímačem srdečního tepu. Pokud si kladete otázku, jak si tento senzor povede ve srovnání s klasickými jednoúčelovými přístroji, máme pro vás dobrou zprávu. Na Twitter přidal uživatel Brad Larson graf, ve kterém jsou vynesena data jak z Apple Watch tak i ze sportovního snímače tepu Mio Alpha.

 

Jak je vidět, výsledky se od sebe liší jen opravdu minimálně. Mio Alpha není žádný profesionální měřič, ale jeho přesnost je velmi dobrá a srovnatelná s přesnými hrudními měřiči tepu. Přesnost měření hodinek Watch je tedy až překvapivě dobrá.

Navíc jak se ukázalo, jsou hodinky vybaveny pulsním oxymetrem, díky kterému je možné změřit množství kyslíku v krvi. Apple tuto funkci zatím nevyužívá, spekuluje se, že nejprve potřebuje získat potřebná oprávnění od úřadů. Je tedy možné, že se u první generace hodinek této funkce uživatelé ani nedočkají a měření obsahu kyslíku v krvi tak bude výsadou až některé z dalších verzí. Je taky ovšem možné že bude tato funkce aktivována v některém z dalších softwarových updatů.

Základní model Watch Sport v 38mm verzi vás příjde na 399 euro (cca 11 000 Kč s DPH), ale pokud si potrpíte na prémiové materiály těla i pásku, může se cena vyhoupnout až na půl milionu korun.

Autor článku Zdeněk Beran
Zdeněk Beran
Redaktor serveru SMARTmania.cz a dalších technologických webů, fanoušek počítačového hardwaru, mobilních zařízení všeho druhu a jiné elektroniky, milovník akčních počítačových her a PUBG.

Kapitoly článku