TOPlist

Potvrzeno: Nové Nexusy 5X a 6P budou oficiálně odhaleny 29. září

Dvojice nových smartphonů řady Nexus o sobě dává vědět již nějaký ten pátek a to nasvědčuje tomu, že jejich oficiální odhalení nemůže být daleko. Nyní jsme se konečně dočkali přesného data, které Google stanovil na úterý, 29. září. Tento den představí v San Franciscu zařízení Nexus 5X, o jehož výrobu se postará LG a větší Nexus 6P, jenž si pro změnu vezme na starost Huawei.


Nexus 6P bude prvním zařízením této řady, o jehož výrobu se postará Huawei

V souvislosti s tím se dočkáme také finální verze Androidu 6.0 Marshmallow a pravděpodobně také dalších novinek, mimo jiné vylepšené verze Chromecastu. Nexus 5X údajně dostane do vínku 5,2palcový Full HD displej, šestijádrový procesor Qualcomm Snapdragon 808 doplněný o 2GB operační paměť, čtečku otisků prstů a fotoaparát s rozlišením 12,3 Mpx.


Kompaktnější Nexus 5X si poté vezme na starost korejské LG

Model 6P, který je mimochodem prvním zařízením Nexus od Huawei, poté nabídne prostornou 5,7palcovou QHD obrazovku, osmijádrový čip Snapdragon 810 jemuž sekundují štědré 3 GB RAM a v neposlední řadě také 13Mpx fotoaparát. Operačním systémem pak v obou případech bude nový Android 6.0 Marshmallow. Jak už jsme zmínili výše, více o specifikacích, ceně a dostupnosti novinek se dozvíme již za necelých deset dní.

Autor článku Martin Pavlović
Martin Pavlović
O technologie se zajímám odjakživa. Kromě nich mě baví také urbanismus a městská mobilita, hudba a společenská témata. Nejraději trávím čas v sedle kola, na kulturních akcích, s analogem v ruce nebo doma u knih, filmů i videoher.

Kapitoly článku