TOPlist

V AnTuTu se objevil vylepšený Nexus 5, který získal 85 500 bodů. Jedná se o podvrh?

Na internetu se včera večer objevil screenshot z AnTuTu benchmarku s doposud nepředstaveným zařízením, který na sebe ihned strhl pozornost. Údajně se totiž mělo jednat o novou revizi (2015) Nexusu 5 s mnohem rychlejším procesorem, který dokázal v testu dosáhnout na hodnotu 85 530 bodů, což měl zároveň být nový rekord, který se do databáze benchmarkovacího nástroje zapsal. Alespoň to tvrdí zahraniční servery; my se domníváme, že jde o jasný podvrh.


Nexus 5 a Nexus 6

Je velmi zajímavé, že výsledek vylepšeného Nexusu 5 je o třídu lepší, než u jeho staršího bratříčka — Motoroly Nexus 6 (recenze). Propastný rozdíl mezi dvěma modely činí bezmála 38 000 bodů ve prospěch pátého Nexusu. Jak si vedly ostatní špičkové telefony si můžete prohlédnout na uvedeném grafu.

  
Nový Nexus 5 s lepším procesorem? Nesmysl…

Dle AnTuTu screenshotu má mít vylepšený LG Nexus 5 (2015) Full HD displej a v jeho útrobách pracuje procesor Qualcomm Snapdragon 820. Nicméně když se pozorně podíváte na pravý obrázek a zaměříte se na oddělovač názvu zařízení a bodů, zjistíte, že u údajného nového Nexusu 5 se používá pomlčka, což naznačuje, že se jedná o dílo nějakého vtipálka. AnTuTu benchmark totiž pro oddělování používá dvojtečku.


AnTuTu zařízení a výsledek odděluje dvojtečkou, nikoliv pomlčkou

Autor článku Igor Putivlskij
Igor Putivlskij

Kapitoly článku