TOPlist

Huawei potichu uvedlo na trh model Y540: Dostupný low-end se 4,5palcovým displejem

Na vybraných evropských trzích začalo Huawei prodávat nový low-end Y540. Ten navazuje na úspěšný model Y530 a přináší hned několik vítaných vylepšení v čele se zdvojnásobením kapacity operační paměti na 1 GB. Smartphone jinak nabíde 4,5palcový displej s nepříliš působivým rozlišením 480 x 854 px, dvoujádrový procesor Qualcomm Snapdragon 200 na frekvenci 1,3 GHz a také pětimegapixelový fotoaparát doplněný o VGA snímač nad obrazovkou.

 

Navýšení se dočkala také kapacita baterie, která u novinky činí 1950 mAh. Operačním systémem se stal Android 4.4 KitKat s nadstavbou o Huawei a na internet se připojíte přes WiFi/3G. Za zmínku stojí také podpora dvou SIM. Smartphone je určen především méně náročným uživatelům, kterým bude vyhovovat také cena okolo tří tisíc korun. Zdali se zařízení objeví i na českém trhu je v tuto chvíli nejisté, rozhodně bychom to ale nevylučovali.

Autor článku Martin Pavlović
Martin Pavlović
O technologie se zajímám odjakživa. Kromě nich mě baví také urbanismus a městská mobilita, hudba a společenská témata. Nejraději trávím čas v sedle kola, na kulturních akcích, s analogem v ruce nebo doma u knih, filmů i videoher.

Kapitoly článku