TOPlist

Apple Watch loni patřilo 52 procent trhu s chytrými hodinkami, druhá generace se má začít vyrábět brzy

V loňském roce vstoupil na trh s nositelnou elektronikou významný hráč a zcela toto odvětví ovládl. Apple se sice dosud čísly prodejů hodinek Watch nepochlubil, avšak analytické společnosti ale mají jasno – Apple je na trhu s chytrými hodinkami jedničkou. Podle posledního výzkumu respektované společnosti Juniper Research tvořily prodeje Apple Watch 52 procent všech loni prodaných chytrých hodinek. Konkurenci běžící na platformě Android Wear přitom údajně patří pouze desetina trhu. 

Výrobců hodinek s Android Wear přitom přibývá a do hry začínají vstupovat tradiční značky jako Tag Heuer či Casio. Ve prospěch hodinek se systémem od Google hovoří zejména větší výběr a designová rozmanitost, zjevně však ani to nestačí. Apple se navíc údajně chystá letos představit druhou generaci Apple Watch, podle čínských zdrojů má začít zkušební výroba u tchajwanské společnosti Quanta Computer již na konci tohoto měsíce.  

Apple Watch 2 by mohly být poprvé ukázány na spekulované březnové tiskové konferenci, kde má být mimo jiné představen i 4palcový iPhone a možná i nový iPad Air. Spekuluje se, že druhá generace jablečných hodinek dostane FaceTime kameru, vylepšenou senzorovou výbavu a nižší tloušťku.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku