TOPlist

Windows Phone umí nově zálohovat kontakty a SMS na paměťovou kartu

Občas se může hodit mít své kontakty a textové zprávy zazálohované i na jiném místě než v cloudu, aby s nimi mohlo být možné dále pracovat na počítači. Telefony s Windows Phone dosud moc možností neměly, SMS z nich dosud prakticky dostat nešlo. Nyní však Microsoft přispěchal s aplikací, která lokální zálohu těchto osobních dat umožňuje, bohužel je prozatím omezena na telefony s paměťovou kartou.

   

Aplikace se jmenuje contact + message backup a po instalaci se neobjeví v seznamu aplikací, ale jako položka v nastavení. Na tomto místě pak lze provést zálohu kontaktů do vizitek formátu VCF a SMS & MMS do tabulky XML. Data se ukládají na paměťovou kartu, z tohoto místa je také možné je obnovit na stejném nebo jiném telefonu s Windows Phone. U dual SIM zařízení se zálohují pouze data spojená se SIM kartou ve slotu číslo 1.

  

Contact + message backup podporuje pouze telefony s Windows Phone ve verzi 8.1, je však pravděpodobné, že se tato funkce objeví jako součást systému Windows 10 pro mobilní telefony. 

Odkaz na WP katalog

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku