TOPlist

VLC Player pro Windows se stává univerzální aplikací

Je to téměř rok, co se objevila beta verze přehrávače VLC Player pro moderní prostředí Windows 8.1, načež pár dní na to odhalil Microsoft koncept univerzálních aplikací. VLC Player pro mobilní Windows byl postaven znovu od základů s příslibem, že tato aplikace se stane univerzální a nahradí ve Windows Store původní verzi. A to se děje právě nyní.

  

Hlavní vývojář aplikace Thomas Nigro uvádí, že univerzální VLC Player pro obě platformy sdílí 80 % XAML kódu a více než 95 % kódu C#. Aplikace má přinášet na telefonech i tabletech s Windows stejný uživatelský zážitek a co je nejdůležitější – nové funkce a opravy chyb budou přicházet pro obě platformy současně.

    

VLC Player dostává s aktualizací nové funkce – vytváření a editaci playlistů, automatické řazení videí do tří kategorií (video, camera roll, shows) a také je přidán sociální rozměr, lze sdílet, co zrovna posloucháte nebo se můžete podívat, kdy poslouchaný interpret příště koncertuje. Zmizela však podpora DLNA a možnost měnit obaly alb, vrátit se má v jedné z příštích aktualizací. Zároveň má přijít Direct3D rendering a hardwarové dekódování videa.

   

Novou verzi VLC Playeru pro Windows 8.1 (funguje i na Windows 10 TP) si můžete stáhnout z tohoto odkazu, verze pro mobilní platformy jsou dostupné na odkazech níže. 

Odkaz na WP katalog Odkaz na Google Play Odkaz na App Store

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku