TOPlist

Uniklé rendery a snímky pouzder přibližují podobu Samsungu Galaxy Note 5 (video)

Představení nové generace Samsungu Galaxy Note očekáváme tradičně v září na veletrhu IFA v Berlíně. V souvislosti s tím, jak se tento termín blíží, začínají o chystané novince prosakovat nové informace. Ty hovoří mimo jiné o tom, že Galaxy Note 5 dostane do vínku 5,9″ displej s Quad HD rozlišením, což je o 0,2 palce více, než u předchůdce (recenze).

 
Server HDblog.it na základě zveřejněných renderů vytvořil mockup s možnou podobou Galaxy Note 5.

Zveřejněny byly také snímky transparentního krytu, jenž odhaluje některé detaily. Zadní strana má v horní části velkou díru, jež je určena pro fotoaparát, přisvětlovací diodu a měřič tepu. Čtveřice menších dírek na spodní hraně je pak určena pro stylus S-Pen, reproduktor, nabíjecí konektor (není vyloučeno, že půjde o USB-C) a přípojku pro sluchátka. Odemykací tlačítko nalezne své útočiště na pravém boku, ovladač hlasitosti pak na tom protějším.

   

Mimo pouzdro je k dispozici také nové rendery a video, který novinku ukazuje v plné kráse. Jeho pravost je však v tuto chvíli nejistá. Samsung Galaxy Note 5 by měl být tenký pouhých 7,9 mm, což je o 0,6 mm méně, než u předchůdce, ale současně o 1,1 mm více, než v případě Galaxy S6 (recenze).

Autor článku Martin Pavlović
Martin Pavlović
O technologie se zajímám odjakživa. Kromě nich mě baví také urbanismus a městská mobilita, hudba a společenská témata. Nejraději trávím čas v sedle kola, na kulturních akcích, s analogem v ruce nebo doma u knih, filmů i videoher.

Kapitoly článku