TOPlist

LG do Berlína přivezlo klávesnici, kterou srolujete do tašky (video)

Společnost LG na veletrhu IFA neprezentuje pouze svou televizní techniku, ale část expozice věnovala mobilnímu příslušenství. Nás nejvíce zaujala bezdrátová klávesnice Rolly Keyboard, kterou lze srolovat do malého kvádru. Konstrukce dále disponuje jednoduchým stojánkem pro uchycení tabletu. Psaní je na klávesnici poměrně pohodlné, za což může vysoký zdvih jednotlivých kláves. Rozhodně se však nejedná o plnohodnotnou náhradu, která by sloužila pro každodenní práci, ovšem s vyřízením základní korespondence si hravě poradí.

Menší problémy nám způsobovaly široké rozestupy mezi řadami, jenž vedly k častým překlepům, nicméně po chvilce psaní se tento nedostatek začal vytrácet. Párování probíhá skrze Bluetooth 3.0, o napájení se stará klasická mikrotužková baterie AAA, která dá klávesnici až tři měsíce aktivního života. Rolly bude nabízena v černé a stříbrné barvě.

  

Klávesnici lze připojit ke všem zařízením s operačními systémy Android, iOS a Windows (Phone/Mobile). Výrobce nezapomněl ani funkční klávesy pro rychlé ovládání hudebního přehrávače. Předpokládanou cenu nám bohužel nikdo ze zástupců společnosti neprozradil.

Autor článku Richard Streit
Richard Streit
Redaktor serveru SMARTmania.cz, fanoušek mobilní a výpočetní techniky. Vyznává a aktivně provozuje adrenalinové sporty. Mezi další zájmy patří hudba, příroda a moderní vědy. Jeho velkou vášní je Apple a partnerský web CeskyMac.cz.

Kapitoly článku