TOPlist

HTC oficiálně přiznalo, že připravuje telefon s Windows 10

Tchajwanská společnost HTC v loňském roce představila svoji vlajkovou loď One (M8) hned dvakrát, poprvé s operačním systémem Android, půl roku na to připravila i verzi se systémem Windows Phone 8.1. Tento model se dostal do prodeje pouze prostřednictvím několika amerických operátorů a HTC se nepochlubilo, zda tento model splnil u zákazníků očekávání.

 
HTC One (M8) for Windows se dočká Windows 10 a možná i svého nástupce

Zřejmě však ano, neboť prezident globálního prodeje HTC Chia-Lin Chang potvrdil, že tchajwanská společnost úzce spolupracuje s Microsoftem na telefonu se systémem Windows 10. Prozradil to při uvádění modelu One M9+ na indický trh, zda se bude jednat o Windows variantu modelu One M9 nebo M9+ však neprozradil. Ostatně nemusí se vůbec jednat o vlajkovou loď, Chang byl totiž v odpovědích poměrně vyhýbavý a řekl: „Uvidíme, jak se nová verze systému Windows zformuje a kam zapadne do produktové řady HTC.“

   

Více informací bychom se měli dozvědět na konci tohoto nebo na počátku třetího čtvrtletí, novinka by tak mohla být představena v létě souběžně s finální verzí mobilních Windows 10. HTC již dříve potvrdilo, že „desítek“ se dočká i loňský model HTC One M8.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku