TOPlist

Google Play Music nabízí bezplatný poslech, má to však jeden háček

Oblíbená hudební služba Google Play Music je pro uživatele v České republice a na Slovensku dostupná za měsíční poplatek, nicméně (pouze) v USA Google nově nabízí bezplatný poslech, který doplňují krátké reklamní spoty. Google tedy nabízí podobné řešení jako bezplatná verze Spotify a k tomuto kroku se s největší pravděpodobností uchýlil kvůli chystanému spuštění hudební streamovací služby Apple Music, která odstartuje už 30. června a uživatelům nabídne tříměsíční bezplatnou verzi.

Bezplatná verze Google Play Music je v USA dostupná skrze webové rozhraní a brzy se tato možnost objeví také v aplikaci pro Android a iOS. Google vám rovněž bude doporučovat nadcházející přehrávané skladby na základě vašich předchozích preferencí. Stejně tak bude k dispozici řada rádií/playlistů s nejrůznějšími typy skladeb – novinky, hudba do auta, hudba k práci, hudba ke sportování, hudba na párty, hudba k odpočinku a další.

V bezplatné verzi Google Play Music je možné hudbu poslouchat pouze online, uživatelé navíc mají na každý den omezený počet pro přeskočení (náhodně vybraných) skladeb. Příjemné je to, že i v bezplatné verzi Google hudbu streamuje s datovým tokem 320 kbps. Doufejme, že se bezplatná varianta v budoucnu rozšíří za hranice USA, i když naštěstí máme k dispozici řadu konkurenčních řešení jako například oblíbené Spotify.

Autor článku Michal Javůrek
Michal Javůrek
Nadšenec do mobilních technologií, vášnivý fotograf, cyklista a sběratel starých telefonů. Pokud zrovna nesedím u počítače, najdete mě v přírodě s fotoaparátem přes rameno, nebo v sedle na kole.

Kapitoly článku