TOPlist

Chytré hodinky Sony SmartWatch 2 zlevňují, seženete je pod tři tisíce

Druhá generace chytrých hodinek SmartWatch od společnosti Sony už je nějaký ten pátek na trhu (preview), nicméně stále se jedná o velmi zajímavý kousek hardwaru a nejen díky příchodu třetí generace jejich cena spadla na velmi příjemnou hodnotu. Vybrané české internetové obchody aktuálně Sony SmartWatch 2 v černé barvě nabízejí za cenu okolo 2 800 Kč včetně DPH. Stříbrná verze s kovovým řemínkem se prodává za zhruba 3 700 Kč.

Hodinky umějí notifikovat na celou řadu událostí (nová zpráva, e-mail, upomínky v kalendáři, zmeškaný hovor…) a zároveň slouží jako dálkové ovládání pro přehrávač hudby. Díky vylepšené konstrukci jsou hodinky odolné vůči vniknutí prachu a vody (IP57), nemusíte se tedy bát vyrazit s nimi třeba na pláž, ale pozor, na potápění nebo plavání byste si je raději měli sundat; v těchto situacích je totiž Sony nedoporučuje používat.

  

Transflektivní displej nabízí slušnou čitelnost na přímém sluníčku; jeho úhlopříčka je 1,6″ a rozlišení 220 x 176 px. Celkové rozměry hodinek jsou 41,6 x 41,1 x 9 mm, hmotnost bez řemínku pouhých 23,5 gramů, se silikonovým páskem pak 48,4 gramů. O komunikaci s telefonem se stará rozhraní Bluetooth 3.0, na opačné straně je pak vyžadován minimálně Android ve verzi 4.0 a vyšší, s iOS si bohužel nerozumí. Rychlé spárování s telefonem zajistí právě technologie NFC. Dobíjení hodinek probíhá skrze microUSB konektor a při běžném používání by měly vydržet zhruba tři dny na jedno nabití, při méně intenzivním používání pak až 6 dnů.

Autor článku Jiří Hrma
Jiří Hrma
Zakladatel a šéfredaktor SMARTmania.cz, fanoušek moderních technologií a chytré domácnosti, cestovatel, milovník elektronické hudby a vyznavač extrémních sportů.

Kapitoly článku