TOPlist

Apple je podle IDC druhým největším výrobcem nositelné elektroniky, dohání Fitbit

Apple dosud nezveřejnil, kolik prodal kusů hodinek Watch, spekuluje se, že toto číslo se pohybuje kolem 4 milionů. Statistiku za druhé čtvrtletí nyní vydala analytická firma IDC, která uvádí, že Apple dodal do obchodů 3,6 milionů hodinek, čímž se s podílem 19,9 procent stal dvojkou na trhu nositelné elektroniky. První místo s 24,3 procenty patří Fitbitu, který dodal ještě o 800 tisíc kusů svých fitness náramků a hodinek více.

Na bedně vítězů oba velikány doprovází Xiaomi s 17,1procentním podílem, ostatní konkurenti se pak nevešly do pěti procent – čtvrtému Garminu patří 3,9 procent pomyslného koláče, pátému Samsungu 3,3 procenta. Nutno podotknout, že se nejedná o oficiální čísla, ale pouze o analytické odhady založené na výzkumu společnosti IDC.

  

V kategorii nositelné elektroniky, na kterou je možné instalovat aplikace třetích stran, Apple Watch dominují, patří jim dvě třetiny trhu, a to i přesto, že se pohybují v horní hranici cenového spektra. První kvartál Apple Watch můžeme považovat za velmi za úspěšný, přitom se jablečné hodinky oficiálně prodávají pouze na omezeném počtu trhů.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku