TOPlist

Nová verze systému naučí Tesly zaparkovat bez řidiče

Společnost Tesla bezpochyby patří v dnešní době mezi nejpokrokovější společnosti, které neustále usnadňují řidičům život. Po nedávné aktualizaci systému, která přinesla vozům autopilota, přichází další update, jež přináší možnost zaparkovat auto, aniž by v něm seděl řidič.

 

Ve verzi systému 7.1 se k majitelům vozu dostala funkce Summon, tedy volně přeloženo „přivolání“ auta. Ta je prozatím v beta verzi a umožňuje „pouze“ zajet s autem do garáže, případně s ním vyjet – podélné parkování tedy Tesla zatím sama nezvládne.

K vyvolání této funkce je nutné podržet prostřední tlačítko na klíčku, a poté co se rozsvítí blinkry, stačí stisknout tlačítko pro otevření předního úložného prostoru. Je však nutné, aby řidič stál maximálně 3 metry od auta a zároveň místo, kam má elektromobil zajet, bylo vzdáleno maximálně 12 metrů. Funkci je také možné používat s takzvaným HomeLink, tedy možností automaticky otevírat a zavírat vrata od garáže, aby se majitelé nemuseli starat téměř o nic.

Protože se jedná pouze o beta verzi, společnost důrazně doporučuje dbát při použití této funkce zvýšené opatrnosti. Senzory totiž mohou přehlédnout předměty na zemi, případně visící od stropu. Aktualizace je dostupná jak pro Model S, tak pro Model X.

Autor článku David Preiss
David Preiss

Kapitoly článku