TOPlist

Nový tabletofon Xiaomi Redmi Note 2: Slušná výbava za hubičku

Již tento čtvrtek (13. srpna) chystá čínský výrobce mobilních zařízení představení nové verze systému MIUI. V pořadí již sedmá verze bude založena na systému Android ve verzi 5.1 Lollipop. Na stejné akci by mělo dojít zároveň i k představení nového tabletofonu, který ponese název Xiaomi Redmi Note 2.

 

Zařízení bude disponovat 5,5palcovým displejem s rozlišením FullHD (1080 × 1920 px). Výpočetní výkon obstará pravděpodobně čipset Helio X10 od MediaTeku, který bude mít k dispozici 2 GB operační paměti a 16GB vnitřní úložiště. Možná se ale dočkáme ještě jedné verze zařízení, která bude vybavena čipem Snapdragon 615 od Qualcommu. Tato verze by mohla být určena pro evropské zákazníky a doufejme, že bude telefon podporovat i české LTE sítě.

  

 Zadní fotoaparát nabídne maximální rozlišení 13 Mpx, pro selfies je připraven 5Mpx senzor. Ačkoliv by mělo představení tohoto modelu proběhnout zároveň s představením nové verze systému MIUI, bude Redmi Note 2 v základu běžet na starší verzi MIUI v6. Poslední uniklé snímky nejsou moc kvalitní, ale odhalují alespoň podobu balení. Stejně jako u všech předchozích telefonů značky Xiaomi se bude jednat o jednoduchou krabičku z recyklovaného papíru. Podle posledních odhadů by se měla prodejní cena pohybovat zhruba kolem 177 amerických dolarů (cca 4 400 Kč bez DPH), což je za takto vybavený telefon velmi příjemná částka.

Autor článku Zdeněk Beran
Zdeněk Beran
Redaktor serveru SMARTmania.cz a dalších technologických webů, fanoušek počítačového hardwaru, mobilních zařízení všeho druhu a jiné elektroniky, milovník akčních počítačových her a PUBG.

Kapitoly článku