TOPlist

Sony posiluje: Od Toshiby odkupuje divizi pro vývoj fotografických senzorů

Před několika dny se objevily první spekulace o tom, že Sony chystá od Toshiby odkoupit divizi pro vývoj fotografických senzorů. Nyní tento obchod obě společnosti oficiálně potvrdily s tím, že veškeré náležitosti budou dokončeny do konce března následujícího roku.

 

Divize zabývající se vývojem a výrobou čipů pro digitální fotoaparáty patří, na rozdíl od smartphonů, k ziskovým. Senzory od Sony totiž využívá většina výrobců především do svých vlajkových modelů. Co se kvality týče, patří snímače Sony Exmor k absolutní špičce na trhu. Výrobce má paradoxně s nasazením svých vlastních čipů do smartphonů řady Xperia poměrně problémy, které jsou ovšem zřejmě softwarového rázu. Tyto problémy se nevyhnuly ani nové Xperii Z5 Compact (recenze).

Koupě divize Toshiby je logickým krokem ke zlepšení vývoje, kapacity výroby a zároveň i posílením již tak velmi dobrého postavení na trhu. Sony koupí získá výrobní závod v japonském města Oita včetně zařízení, vybavení a 1100 zaměstnanců. Prozatímní informace bohužel nezmiňují konkrétní sumu, za kterou Sony divizi odkoupilo.

Autor článku Zdeněk Beran
Zdeněk Beran
Redaktor serveru SMARTmania.cz a dalších technologických webů, fanoušek počítačového hardwaru, mobilních zařízení všeho druhu a jiné elektroniky, milovník akčních počítačových her a PUBG.

Kapitoly článku