TOPlist

Samsung KNOX získal certifikaci od čínské a francouzské vlády

Společnost Samsung Electronics získala certifikát bezpečnostního řešení od Čínského centra bezpečnosti informací (ISCCC) a od francouzské Národní agentury počítačové bezpečnosti (ANSSI). Jihokorejský gigant s oběma úřady úzce spolupracoval na vývoji certifikačních procesů, včetně požadavků na používaná zařízení a bezpečnostní standardy, a prokázal, že jejich řešení KNOX je aktuálně nejobsáhlejší platforma mobilního zabezpečení na globálním trhu.

Dosažením zásadní ISCCC certifikace získal Samsung silnější podporu k uzavírání dalších smluv na mobilní zabezpečení na čínském regulovaném trhu – včetně úřadů vládních, ministerských i finančních. V rámci testování zabezpečení byly využity smartphony Galaxy S6 edge+ a Galaxy Note 5. Nyní tak budou mít vládní úředníci a zaměstnanci veřejného sektoru na své straně vestavěnou ochranu zařízení Galaxy okamžitě po jeho spuštění.

ANSSI je francouzská agentura, která má na starosti bezpečnost informací. Zde testovali platformu Samsung KNOX Workspace 2.3 a hodnotili její schopnost dynamického rozdělování. Samsung úzce spolupracoval s ANSSI, aby mohl společnostem poskytnout integrované řešení splňující přísné bezpečnostní normy prostřednictvím svých zařízení. Získání certifikace zabezpečení první úrovně (CSPN) odlišuje mobilní zařízení Samsung od všech ostatních ve Francii.

Samsung rovněž získal několik certifikátů pro mobilní zabezpečení včetně certifikace od amerického ministerstva obrany, od britské skupiny UK Communications and Electronics Security Group či finské vlády.

Autor článku Michal Javůrek
Michal Javůrek
Nadšenec do mobilních technologií, vášnivý fotograf, cyklista a sběratel starých telefonů. Pokud zrovna nesedím u počítače, najdete mě v přírodě s fotoaparátem přes rameno, nebo v sedle na kole.

Kapitoly článku