TOPlist

Samsung na veletrh CES přiveze tři novinky ze své kreativní laboratoře

Samsung provozuje program Creative Lab (C-Lab), v němž mohou zaměstnanci korejského giganta popustit uzdu své fantazie a vyvíjet vlastní tvůrčí podnikatelské nápady. C-Lab byla založena v roce 2012, od té doby podpořila více než 100 projektů, z nichž 70 bylo úspěšně dokončeno. Tři z nich dokonce Samsung přiveze ukázat na veletrh CES, který začíná již příští týden. 

Kapitoly článku

WELT

První zařízení je chytrý opasek, který diskrétně snímá zdraví uživatele. Měří velikost pasu, stravovací návyky, počet ušlých kroků a také čas strávený vsedě. Všechny tyto informace jsou odesílány do speciální mobilní aplikace, která provede analýzu a nabídne uživateli cenné rady, například při redukci tělesné hmotnosti.

 

rink

Dalším projektem je náramek, který snímá pohyb ruky v prostoru, a slouží tak jako nenápadný ovladač ve virtuální realitě.

  

TipTalk

Poslední novinkou je technologie TipTalk, která uživateli umožňuje poslouchat zvuk z připojených zařízení (například chytrých hodinek), aniž by bylo nutné nosit sluchátka nebo náhlavní soupravu; stačí se pouze dotknout prstem ucha.

  

Zvuk putuje přímo uživatelovou rukou, technologii TipTalk lze integrovat do náramků a hodinek a synchronizovat se smartphonem vybaveným funkcí převodu textu na zvuk. Takto má být možné vyřizovat hovory ve velmi hlučném prostředí. Vynálezce TipTalk založil v letošním roce s pomocí Samsungu vlastní nezávislou společnost Innomdle Lab.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku