TOPlist

Nokia C1 s Androidem na prvních fotografiích. Co na ni říkáte?

Aktualizováno 7. září v 13:20

Netrvalo dlouho a na internetu se objevily první fotografie reálného zařízení, respektive prototypu. Ty se shodují se starším renderem a vypadá to, že se můžeme těšit na smartphone s velmi tenkým rámečkem okolo displeje.

 

Původní článek – Nokia C1 s Androidem: Bude takto vypadat první model v nové éře finského výrobce?

Finská Nokia se chce stát především velkým hráčem v odvětví síťové infrastruktury, nechce ale ani zanevřít na oblast, která její jméno proslavila nejvíce – výroba mobilních telefonů. Ve smlouvě s Microsoftem, který je vlastníkem její mobilní divize, je mimo jiné ustanovení, že Nokia nesmí vyrábět smartphony do konce příštího roku. Poté se zřejmě budeme s telefony Nokia znovu setkávat, budou však s největší pravděpodobností vyrobeny v Číně a bude je pohánět Android.

  

Jedním z prvních telefonů nové éry Nokie má být model C1, o němž se spekulovalo již na konci loňského roku. Na čínské sociální sítí Weibo se nyní objevil nový render tohoto modelu, který zaujme především tenkým tělem a úzkými rámečky po stranách displeje. Hardwarová výbava už tak oslnivá být nemá, displej má mít pět palců a rozlišení 720 × 1 280 pixelů, procesor od Intelu mají doprovázet 2 GB operační paměti, dvojice fotoaparátů má dostat rozlišení 8 a 2 Mpx. K nabíjení baterie má sloužit oboustranný konektor USB-C, podobně jako u tabletu Nokia N1.

 
Starší render modelu C1, údajně z prezentace Nokie 

Bohužel nemůžeme potvrdit, zda se skutečně jedná o render z dílen Nokie, či výtvor nějakého fanouška. Koupili byste si takovýto telefon Nokia s vědomím, že již nemá finské, ale asijské kořeny?

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku