TOPlist

Lenovo Vibe P1: Střední třída, která má šanci překvapit nízkou cenou

Čínská certifikační databáze TENAA je pravidelným zdrojem parametrů doposud nepředstavených smartphonů. Posledním úlovkem z této databáze je nový model Vibe P1 od Lenova.

 

Rozměry chystané novinky jsou 143 × 72 × 9,35 mm, hmotnost se zastavila na hodnotě 148 gramů. Čelní straně vévodí 5palcový displej s HD rozlišením (720 × 1280 px). O výpočetní výkon se stará osvědčený čipset Qualcomm Snapdragon 410. Tato volba je poměrně zajímavá, protože v Lenovu rádi používají čipsety konkurenčního MediaTeku. I tak je ale tato volba sázkou na jistotu. Operační paměť s kapacitou 2 GB se již začíná stávat standardem i u telefonů nižší střední třídy, což je jedině dobře. Pro uživatelská data je k dispozici 16GB vnitřní úložiště. Zařízení poběží na operačním systému Android ve verzi 5.1 Lollipop.

   

Zadní fotoaparát nabídne maximální rozlišení 8 Mpx. Přední selfie kamera si bude muset vystačit s 5 Mpx. Novinka bude podporovat i LTE sítě, bohužel jen na frekvencích 1800 a 2100 MHz (i když není vyloučeno, že se dočkáme evropské verze s lepší podporou pásem). Databáze TENAA bohužel neeviduje informaci o kapacitě baterie. Vzhledem k tloušťce těla se očekává akumulátor s kapacitou minimálně 4000 mAh. Cena i dostupnost na trhu jsou zatím neznámé, nicméně vzhledem k cenové politice výrobce by tahle novinka nemusela být vůbec drahá.

Autor článku Zdeněk Beran
Zdeněk Beran
Redaktor serveru SMARTmania.cz a dalších technologických webů, fanoušek počítačového hardwaru, mobilních zařízení všeho druhu a jiné elektroniky, milovník akčních počítačových her a PUBG.

Kapitoly článku