TOPlist

Lenovo K80 oficiálně: Tabletofon se 4 GB RAM, 4 000mAh baterií a cenou pod deset tisíc korun

Na začátku roku představila společnost Asus svůj ZenFone 2, který se stal vůbec prvním telefonem se 4 GB operační paměti. Nedlouho na to představilo Xiaomi svůj Mi Note Pro se stejně velkou pamětí a nyní se k těmto výrobcům přidává i čínské Lenovo. S nově představeným modelem K80 nabízí vysoký výkon, vysokokapacitní baterii a přitom příznivou cenu.

 

Lenovo K80 je tabletofon s úhlopříčkou displeje 5,5″, jeho rozlišení je Full HD, což ale není na škodu, jeho jemnost činí velmi slušných 400 ppi. Na čelní straně se ještě nachází trojice kapacitních tlačítek a, v horní části pak čočka čelní kamerky, jejíž rozlišení prozatím bohužel neznáme. Na opačné straně 8,5 mm tenkého těla se nachází čočka 13megapixelového fotoaparátu, který je vybaven optickou stabilizací obrazu a za horších světelných podmínek si může vypomoci přisvětlovací diodou.

   

Logo Intel inside na zádech telefonu odhaluje, že telefon pohání procesor Intel Atom, ten podporuje 64bitové instrukce a každé z jeho čtyř jader je taktováno na 1,2 GHz. Procesoru jsou k ruce již zmíněné 4 GB RAM, vnitřní úložiště nabídne uživateli prostor 64 GB. Telefon podporuje sítě LTE, zatím však nevíme, jak je na tom s „našimi“ frekvencemi. Lenovu se podařilo osadit zařízení baterií o kapacitě 4 000 mAh, která by měla nabídnout pořádnou porci energie i pro náročné dny. 

  

Operačním systémem Lenova K80 je Android ve verzi 5.0 Lollipop. Telefon, jehož kryt tvoří plastová vanička, bude nabízen v černé, stříbrné a červené barvě. Jeho cena na čínském trhu činí 1 799 CNY (7 400 Kč bez DPH), což je na tak vybavené zařízení velmi konkurenceschopná cena. Lenovo bude prodávat i model se 2 GB RAM a 32GB vnitřní pamětí, ten přijde na 1 499 CNY (6 200 Kč bez DPH). O mezinárodní dostupnosti novinky se Lenovo prozatím nepochlubilo.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku