TOPlist

IKEA integruje do svého nábytku a lamp bezdrátové nabíječky

Bezdrátové nabíjení mobilních telefonů je velmi návyková záležitost, ovšem procento mobilních telefonů, které tuto technologii podporují, je stále mizivé. Bezdrátové nabíječky navíc nejsou součástí balení těchto telefonů a vyžadují další investici, což jistě také brzdí rozvoj této technologie. V zahraničí je snaha dostat bezdrátové nabíjení do fastfoodových řetězců, do svých stolů je integruje například McDonalds nebo Starbucks.

  

V dalším rozšiřování by mohla napomoci švédská nábytkářská společnost IKEA, ta představila portfolio nových výrobků s integrovanou bezdrátovou nabíječkou a podporou v mobilních telefonech nejrozšířenějšího standardu Qi. Kromě samostatných dobíjecích podložek najdeme v nabídce několik druhů lamp, dva noční stolky a také kryty pro bezdrátové nabíjení pro vybrané druhy telefonů včetně iPhone.

    

Dobíjecí místo je vždy označeno křížkem v kolečku, aby bylo zajištěno správné umístění zařízení. Prodej nových produktů se rozběhne v polovině dubna v USA a ve Velké Británii s cenou začínající na 30 librách (1 200 Kč bez DPH); očekáváme, že v blízké budoucnosti dojde rozšíření na globální trh.

   

Pokud se vám nechce čekat, tady máte návod, jak integrovat vaši existující bezdrátovou nabíječku do nočního stolku (pochopitelně z řetězce IKEA).

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku