TOPlist

HTC chce zvýšit svou hodnotu a obnovit důvěru u akcionářů. Pomoci k tomu má zpětný odkup akcií

Tchajwanská společnost HTC oznámila, že její představenstvo schválilo program zpětného odkupu akcií, jehož cílem je obnovit důvěru investorů a zvýšit hodnotu společnosti pro akcionáře. Tento program poběží po dobu příštích dvou měsíců a zahrnuje zpětný odkup až 50 milionů akcií, tedy asi 6 % veškerých akcií společnosti v oběhu. Podle dnešní uzavírací ceny společnost do tohoto programu investuje přibližně 2 miliardy tchajwanských dolarů (cca 60 milionů dolarů). Celková částka však bude záviset na konečné kupní ceně.

Zpětný odkup až 6 % veškerých akcií v oběhu představuje výrazný návrat k investičnímu akciovému kapitálu a podtrhuje pozitivní hospodářské výsledky společnosti a její finanční flexibilitu. To vše v době, kdy cena akcií neodráží skutečnou hodnotu společnosti.

Vítám tuto příležitost zvýšit jmění akcionářů při vynaložení relativně malé části našich finančních prostředků,“ řekla Cher Wang, předsedkyně představenstva a generální ředitelka HTC. „Tento program odráží důvěru představenstva v to, že naše strategie diverzifikace ponese ovoce. Naše důvěra pramení také ze skutečnosti, že se nám již podařilo zavést správnou strukturu a procesy, díky nimž jsme se vydali na cestu k udržitelnému a ziskovému růstu. Velmi se těším na příležitosti, které na nás čekají ve světě chytrých telefonů, virtuální reality a lifestylových zařízení, a jsem odhodlána HTC dále rozvíjet jako společnost budoucnosti.

Autor článku Michal Javůrek
Michal Javůrek
Nadšenec do mobilních technologií, vášnivý fotograf, cyklista a sběratel starých telefonů. Pokud zrovna nesedím u počítače, najdete mě v přírodě s fotoaparátem přes rameno, nebo v sedle na kole.

Kapitoly článku