TOPlist

HTC Desire 728 útočí na střední třídu: Slušná výbava v čele se stereo reproduktory

Společnost HTC se již několik let potýká s nízkými prodeji a s tím souvisejícími špatnými finančními výsledky. Minulý měsíc odhalilo HTC výsledky svého hospodaření za druhé čtvrtletí. Za výraznou ztrátu mohou podle všeho špatné prodeje vlajkového modelu One M9. Spásou pro výrobce by se mohly stát smartphony střední třídy, které patří k nejprodávanějším. Do této kategorie bude patřit i chystaný model Desire 728.

 

HTC již nějaký čas rádo osazuje do svých telefonů čipsety MediaTek a ani chystaná novinka nebude výjimkou. Konkrétně se dočkáme osmijádrového MT6753 s maximální frekvencí 1,3 GHz. Operační paměť s kapacitou 2 GB a 16GB vnitřní úložiště rozšiřitelné prostřednictvím microSD karet tvoří osvědčené duo střední třídy. Zařízení bude pohánět operační systém Android 5.1 Lollipop s nadstavbou Sense 7.

   

Displej s úhlopříčkou 5,5 palců nabídne rozlišení HD (720 × 1280 px), což je na dnešní dobu poměrně nízká hodnota. Kromě displeje zaujmou na čelní straně především dva reproduktory, které disponují technologií BoomSound. S touto výbavou se většinou setkáváme až u telefonů vyšší třídy. Zadní 13Mpx fotoaparát bude doplněn o přisvětlovací LED, přední selfie kamera disponuje maximálním rozlišením 5 Mpx. Kapacita vestavěného akumulátoru bude 2800 mAh, což je v dnešní době již standardní hodnota.

 

Zda se HTC Desire 728 dostane i na náš trh zatím není jisté. Výrobce totiž rád uvádí modely výhradně pro čínský trh, což může být případ i tohoto smartphonu. Pokud bude cena nastavena rozumně vysoko, mohlo by se jednat o podařený kousek.

Autor článku Zdeněk Beran
Zdeněk Beran
Redaktor serveru SMARTmania.cz a dalších technologických webů, fanoušek počítačového hardwaru, mobilních zařízení všeho druhu a jiné elektroniky, milovník akčních počítačových her a PUBG.

Kapitoly článku