TOPlist

Gionee M5 v čínské certifikaci: Chystaný telefon se dvěma bateriemi váží 213 gramů

Čínská společnost Gionee podle posledních informací připravuje dva zajímavé smartphony. První z nich se jmenuje Elife E8 a má přinést slušnou výbavu zabalenou v kompaktním kovovém těle, druhý ponese jméno Gionee M5 a má excelovat nadstandardní výdrží na jedno nabití, kterou zajistí hned dvě vestavěné baterie. Díky čínské certifikaci se nyní dozvídáme kompletní specifikaci druhého jmenovaného modelu.

  

Gionee M5 bude nástupce modelu Marathon M3, bohužel i když úhlopříčka jeho AMOLED displeje povyskočila na 5,5″, rozlišení stále zůstává na hodnotě 720 × 1 280 pixelů. Okraje po stranách naštěstí podstoupily drastickou dietu a tak rozměry 152 × 76 × 8,6 mm nejsou na takto velký telefon vůbec špatné, přihlédneme-li navíc k faktu, že se pod displejem našlo místo na senzorová tlačítka. Ze standardu vybočuje zejména hmotnost, která je 213 gramů, což má na svědomí hned dvojice vestavěných baterií. Gionee slibuje 4 denní výdrž při běžném používání, o kapacitách baterií ale prozatím nemáme žádné informace.

  

Za to však víme, že telefon bude pohánět čtyřjádrový procesor s taktem 1,3 GHz, podpořený 2 GB operační paměti a doplněný úložištěm o kapacitě 16 GB. Tento prostor bude navíc možné rozšířit paměťovou kartou. Snímky bude pořizovat zadní 8megapixelový, případně čelní 5megapixelový fotoaparát. Nebude chybět ani podpora sítí LTE, ovšem prozatím nevíme, zda budou pokryta v našich končinách všechna potřebná pásma. Operačním systémem bude Android ve verzi 5.1 Lollipop. Posledními neznámými údaji zůstávají datum představení, cena a dostupnost.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku