TOPlist

Elephone údajně připravuje mobilní bestii s Windows 10: QHD displej, 4 GB RAM a čtečka otisků prstů

Značka Elephone u nás není příliš rozšířená a není se čemu divit, je to pouze jeden z mnoha čínských výrobců telefonů s Androidem, který nijak zásadně nevybočuje z řady. Nyní však na sebe upozornil v rámci hongkongského veletrhu Global Source Mobile Electronics Fair oznámením své budoucí vlajkové lodě, která nabídne nadstandardní hardwarovou výbavu a možnost výběru ze dvou systému – Androidu 5.0 a Windows 10.

 

Pokud toto prozatím bezejmenné zařízení spatří světa, mohou se zájemci těšit na 5,5″ displej s Quad HD rozlišením (1 440 × 2 560 pixelů, 534 ppi), procesor Intel Atom X3 a 4 GB RAM. Fotoaparát na zadní straně má pocházet od Sony a má být schopný pořizovat snímky o rozlišení až 20,7 Mpx, pod ním údajně najde útočiště čtečka otisků prstů, která by u verze s Windows mohla fungovat pro verifikaci v rámci Windows Hello.

  

Mezi 5,5″ telefony by se tento kousek měl řadit mezi subtilnější kousky a to díky tenkým rámečkům po stranách displeje. Bohužel datum uvedení tohoto modelu na trh ani jeho cena nebyly prozatím oznámeny. Doufáme, že s příchodem Windows 10 přijde větší množství takto vybavených telefonů s dlaždicovým systémem a globálními ambicemi.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku