TOPlist

Candy Crush Saga míří na Windows 10… jako součást systému

Předinstalované hry byly součástí většiny verzí systému Windows, přičemž opravdovými zabijáky produktivity se staly především Solitaire a Hledání min. Windows v poslední verzi 8.1 sice přišly zcela bez her, bylo však možné například jak Solitaire Collection, tak Hledání min doinstalovat z Windows Store. V létě Microsoft do světa vypustí Windows 10, přičemž vybrané hry budou opět součástí systému. Jednou z nich bude překvapivě i populární hra Candy Crush Saga od studia King.

    

Tuto skutečnost Microsoft oznámil na svém blogu, Candy Crush Saga se přidá po bok již zmíněné hry Solitaire Collection, která je již součástí aktuálního sestavení Insider Preview. Hra bude automaticky nainstalována těm uživatelům, kteří provedou na Windows 10 aktualizaci, i těm, kteří si systém stáhnou během vypuštění jeho ostré verze. Postupem času budu pro Windows 10 dostupné i další hry studia King. 

Předpokládáme, že hra Candy Crush Saga bude předinstalována pouze těm, kteří se do systému přihlásí skrze Microsoft účet, neboť tento titul, ač je v základu zdarma, vydělává peníze na in-game platbách. Série Candy Crush se redmondskému systému dlouze vyhýbala, mobilní Windows se však nedávno dočkaly právě dílu Saga, který byl údajně vytvořen prostou konverzí z iOS verze skrze nové vývojářské nástroje. Pokud mají být Windows 10 službu, je možné, že se v budoucnu stanou branou pro další tituly zdarma, jejichž plnohodnotné používání však bude zpoplatněno.

Odkaz na Google Play Odkaz na App Store Odkaz na WP katalog 
TIP: Stáhněte si Candy Crush Saga do svého telefonu

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku