TOPlist

Apple by měl letos představit 21″ iMac s rozlišením 4k

V sídle společnosti Apple v americkém Cupertinu po premiéře nových iPhonů rozhodně nelení a podle zákulisních informací se schyluje k představení dalších novinek. Mezi nimi má být i nová revize stávající generace počítače iMac s 21″ displejem. Zahraniční zdrojde přicházejí s informacemi, že americký výrobce plánuje vydat nový model oblíbeného iMacu s 4K rozlišením (4096 x 2304 px).

Výrobní linky mají v těchto dnech již běžet na plné obrátky. Do konce roku mají vyprodukovat 1,5 milionu kusů, což naznačuje, že Apple počítá s poměrně velkou poptávkou. Kromě navýšení hustoty pixelů dojde na osazení novými procesory Intel z rodiny Skylake, které nabídnou mnohem vyšší výpočetní výpočetní.

Design zůstane věrný aktuální podobě. Ačkoliv se zatím jedná o neoficiální informace, není příliš důvodů je zpochybňovat. Snaha Applu o navyšování rozlišení je patrná několik let a bylo pouze otázkou času, kdy se jemný displej objeví v menším modelu, který je mezi uživateli velice populární. S novým hardwarem pochopitelně dorazí i nová cena, která bude opět o něco vyšší. Dostupnost je údajně naplánována na listopad letošní roku.

Autor článku Richard Streit
Richard Streit
Redaktor serveru SMARTmania.cz, fanoušek mobilní a výpočetní techniky. Vyznává a aktivně provozuje adrenalinové sporty. Mezi další zájmy patří hudba, příroda a moderní vědy. Jeho velkou vášní je Apple a partnerský web CeskyMac.cz.

Kapitoly článku