TOPlist

Tipy a triky pro uživatele Windows Phone

Připravili jsme pro vás několik tipů, které vám usnadní používání zařízení s operačním systémem Windows Phone. A pokud znáte nějaké další, podělte se o ně v komentářích.

Možná že i vy používáte zařízení s operačním systémem Windows Phone a u některých problémů jste si řekli, že nemají řešení. Občas se ale stane, že taková funkcionalita je v systému integrovaná, ale její nalezení není tak intuitivní, jak by být mělo. V dnešním článku si tedy pár takových věcí představíme a věříme, že tím pomůžeme nejen nováčkům na této platformě. Pokud máte další tip či věc, která vám nepřišla intuitivní, podělte se prosím v komentářích.

Rádio z reproduktoru

Jestliže používáte vestavěné rádio ve svém telefonu, možná jste řešili, jak ho pustit do reproduktoru, aby člověk nemusel mít v uších sluchátka. Dlouho jsem o této možnosti nevěděl, ale je v aplikaci k dispozici. Pusťte si rádio a nezapomeňte připojit sluchátka do konektoru. Pro přepnutí na reproduktor dlouze podržte prst na ukazateli naladěné frekvence a v nabídce se vám zobrazí možnost přepnout zvuk do reproduktoru.

Kalkulačka 3 v 1

Nejen studenti technických škol občas hledají pokročilou funkci na kalkulačce. Když si však spustíte kalkulačku v systému zabudovanou, pokročilé funkce na ní nenajdete. To však jen do chvíle, než telefon otočíte na šířku. Náhle se vám zobrazí více možností. A pokud ani tam nenajdete požadovanou funkci, tak telefon otočte na opačnou stranu – zobrazí se jiné možnosti!

 

Rychlé vypnutí vyzvánění

Jdete na schůzku a nestihli jste si vypnout vyzvánění? Stiskněte tlačítko hlasitosti a v liště s údaji o hlasitosti klikněte vpravo na kruhovou ikonu. Dojde k vypnutí zvuku vyzvánění a přepnutí jen na vibrace. Tato vlastnost se však týká jen vyzvánění – pokud tedy spustíte nějakou aplikaci, její zvuk bude přehráván s nastavenou hlasitostí.

Upozornění na nový e-mail

Vestavěný e-mailový klient na novou příchozí zprávu upozorňuje jen číslem na dlaždici. To však platí jen pro složku doručené pošty. Chcete být upozorňováni i na další složky? Poté v seznamu složek podržte prst dlouze na názvu a připněte tuto složku na úvodní obrazovku. Chcete být informování o novém mailu i jinak, než jen číslem? Poté nezapomeňte v nastavení zvuku přiřadit e-mailům nějakou melodii.

 

Hromadná práce s e-maily

U e-mailového klienta ještě zůstaneme. Víte o tom, že můžete provádět hromadné úpravy více zpráv najednou? Pravděpodobně ano, protože možnost pro označení mailů najdete i v aplikační liště. To však může být příliš zdlouhavé. Tuto nabídku můžete vyvolat mnohem rychleji kliknutím vlevo vedle položky s e-mailem (tedy na přehledu jednotlivých zpráv).

Skryté znaky

Při zadávání textu a číselných hodnot často používáme znaky, pro které musíme chodit do speciální nabídky. Respektive nemusíme, ale mnoho lidí o tom neví. Hledáte například vykřičník? Tak podržte prst na tečce a vyberte ho z nabídky! Tato nabídka však není omezena jen na základní klávesnici. Funguje i na klávesnicích určených jen pro zadávání čísel – dejte si však pozor, někteří vývojáři tuto možnost neošetřují v aplikaci a zadání neočekávaného znaku může způsobit pád jejich aplikace.

 

Bezdrátová synchronizace

Pokud chcete pracovat s obsahem telefonu, musíte propojit telefon s počítačem přes software Zune. Nemusíte to však dělat jen přes kabel, synchronizovat lze i bezdrátově přes WiFi síť. Musíte však splnit několik podmínek – tou první je, že tato synchronizace musí být v aplikaci Zune nastavena. Poté musí být telefon i počítač připojen do stejné sítě. Jestliže splníte tyto podmínky, tak pro úspěšnou synchronizaci musí být telefon připojen k elektrické síti a alespoň 10 minut musí být jeho obrazovka vypnuta. Ideální situací pro synchronizaci je tak například večer, kdy pracujete u počítače a telefon nabíjíte.

Máte další tipy pro uživatele, které by nemuseli být známé všem? Podělte se o ně s ostatními v komentářích. Spoustu dalších užitečných rad k systému Windows Phone najdete v našem diskuzním fóru.

Autor článku Tomáš Kápl
Tomáš Kápl
Fanoušek moderních technologií, který svůj volný čas i prostředky utápí v budování chytré domácnosti a věří, že jí jednou opravdu dokončí. Kromě toho hledá způsoby, jak efektivně pracovat s vlastním časem a automatizovat maximum rutinní práce.

Kapitoly článku