TOPlist

Sony Xperia Tablet Z: Videopohled a test odolnosti vůči vniknutí vody

Připravili jsme si pro vás klasický videopohled a test voděodolnosti tabletu Xperia Tablet Z, který se pyšní nejen ultratenkým tělem a nízkou hmotností, ale také stupňem krytí IP57. Co myslíte, přežil naše vodní hrátky?

Hardwarové parametry

Srdcem tabletu se stal čtyřjádrový procesor od Qulacommu (Snapdragon S4 Pro, APQ8064, GPU Adreno 320) s taktem 1,5 GHz, kterému zdárně sekunduje operační paměť s kapacitou 2 GB. Na přední straně najdeme 10,1″ displej s jemným rozlišením 1920 x 1200 px, který chrání tvrzené sklo. Další výbavu tvoří 8,1Mpx fotoaparát s technologií Exmor R, NFC čip, Bluetooth 4.0, WiFi a LTE modem (u dražší varianty). Tablet se rovněž pyšní zvýšenou odolností vůči vodě a vniknutí prachu (IP57); v hloubce jednoho metru by měl bez problémů vydržet po dobu 30 minut).

Na přední straně se nachází 2,1Mpx kamerka pro videohovory ve fullHD rozlišení. Vnitřní paměť o kapacitě 16 GB je možné dále rozšířit skrze paměťové karty microSDXC až o dalších 64 GB. Celkové rozměry jsou 266 x 172 x 6,9 mm. Úzký profil tabletu je velmi příjemný při držení a tento fakt podporuje i velice sympatická hmotnost 495 gramů, která u desetipalcových tabletů nebývá zvykem. O přísun energie se stará vestavěný akumulátor s kapacitou 6 000 mAh, který tablet dokáže při běžném používání udržet při životě zhruba 9,5 hodiny.

Na českém trhu se tablet prodává ve dvou variantách (vždy s 16 GB interní pamětí) – základní WiFi verze stojí 12 990 Kč a drazší varianta s podporou datových přenosů přes GSM/3G/LTE se prodává za 15 990 Kč.

Videopohled na Sony Xperia Tablet Z

Test odolnosti vůči vniknutí vody

Galerie fotografií

- - - - - - - - -
Další snímky si můžete prohlédnout zde, diskutovat o tabletu můžete v našem fóru

Autor článku Jiří Hrma
Jiří Hrma
Zakladatel a šéfredaktor SMARTmania.cz, fanoušek moderních technologií a chytré domácnosti, cestovatel, milovník elektronické hudby a vyznavač extrémních sportů.

Kapitoly článku