TOPlist

Huawei Ascend G6: Dobře odladěná střední třída (videopohled)

Ascend G6 je nový bráška loňského top modelu Ascend P6. Hliník nahradil plast a ubralo se také na hardwarové výbavě, přesto má tenhle kousek čím zaujmout a mezi ostatními se neztratí.

Společnost Huawei na konci února v Barceloně představila nový model střední třídy Ascend G6. Jedná se o levnější variantu modelu Ascend P6, který se výrobci rozhodně povedl a který se 7. května v Paříži dočká svého nástupce (Ascend P7). Zpět ale k dnes testované novince, se kterou Huawei cílí především na ty uživatele, kteří chtějí za rozumné peníze získat dobře vybavený smartphone.

Hliník v tomto případě nahradil plast a ubralo se i na dalších parametrech, přesto novinka jako celem působí velmi dobrým dojmem. Úhlopříčka displeje tohoto modelu je 4,5 palce a jeho rozlišení 960 × 540 pixelů. Na našem trhu budou k dispozici dvě varianty – levnější s 3G a dražší s větší pamětí a podporou NFC & LTE. V Barceloně byla představena také dualSIM verze Ascendu G6, tak se na našem trhu ale oficiálně prodávat nebude.

-

- - -

Videopohled na Huawei Ascend G6

 

3G verze telefonu nabízí čtyřjádrový procesor od Qualcommu s taktem 1,2 GHz, kterému dělá společnost 1 GB RAM. Vnitřní paměť má kapacitu 4 GB. Hlavní fotoaparát má rozlišení 8 Mpx a zvládne nahrávat video v HD rozlišení, přední pak 5 Mpx. Celková kvalita snímků spadá v dané cenové kategorii do lepšího průměru a za dobrých světelných podmínek jsou výsledky velmi dobré. 3G varianta Ascendu G6 se v České republice začne prodávat na přelomu dubna a května za doporučenou koncovou cenu 5 990 Kč včetně DPH, k dispozici by měla být bílá, černá a růžová verze.

- - -

- - -

Vybavenější LTE varianta (někdy označována jako Ascend G6 4G nebo Ascend G6 LTE) s podporou pásem 800/1700/1800/1900/2100/2600 MHz kromě rychlejších dat nabídne i větší interní úložiště (8 GB), podporu NFC a procesor Qualcomm Snapdragon 400 s taktem 1,2 GHz pro každého jádro. Tloušťka levnější 3G varianty je 7,5 mm, v případě LTE verze 7,85 mm. Cena LTE verze zatím potvrzena nebyla, ale podle našich informací by neměla překročit hranici 6 000 Kč včetně DPH a dostupná by měla být v průběhu května.

- - -

Jak fotí a nahrává video?

- - -
Další snímky pořízené Ascendem G6 (včetně odkazu pro stažení v plném rozlišení) najdete v naší galerii

- - -

Autor článku Jiří Hrma
Jiří Hrma
Zakladatel a šéfredaktor SMARTmania.cz, fanoušek moderních technologií a chytré domácnosti, cestovatel, milovník elektronické hudby a vyznavač extrémních sportů.

Kapitoly článku