TOPlist

GE Money Bank s O2 v lednu spustí NFC platby telefonem pro všechny

GE Money Bank ve spolupráci s O2 a MasterCard od ledna 2013 spouští v České republice ostrý provoz plateb prostřednictvím NFC. Na co všechno se můžeme těšit?

GE Money Bank jako první v České republice zpřístupní plošně svým klientům inovativní NFC platby. Platební kartu v mobilním telefonu nabídne ve spolupráci se společnostmi Telefónica O2 a MasterCard od ledna 2013. Nová technologie umožní integrovat do certifikovaného telefonu debetní i kreditní kartu. Mobilní telefon s aktivovanou službou lze využít k bezkontaktním platbám u obchodníků i k nákupům na internetu. Mobilní platební službu NFC banka poskytuje zdarma.

Jak nám včera na tiskové konferenci bylo řečeno, bezkontaktní platby prostřednictvím platební karty v mobilu probíhají přiložením chytrého telefonu vybaveného SIM kartou s technologií NFC od operátora Telefónica O2 k platebnímu terminálu. Do částky 500 Kč se nemusí zadávat PIN kód. V telefonu si pak klient může kdykoliv zobrazit seznam uskutečněných transakcí a mít tak dokonalý přehled o svých výdajích. V mobilním telefonu jsou dostupné i všechny údaje o platební kartě (číslo karty, expirace, CVC kód) nutné pro platby na internetu. Zajímavou prezentaci k využití NFC pro platby skrze telefon najdete na této adrese (v češtině). Další informace najdete také na portálu inovujeme.cz.

 

Debetní platební karta v mobilu je propojena s běžným účtem u GE Money Bank a klient finanční prostředky čerpá přímo ze svého konta. V případě kreditní platební karty v mobilu jdou transakce na vrub úvěrového účtu klienta. Platební karta v mobilu nabízí stejnou úroveň zabezpečení a zachovává si všechny běžné funkčnosti pro placení přes internet i v obchodě jako platební karty.

  

Jak získat platební kartu v mobilu?

Klienti, kteří využívají mobilní služby od operátora Telefonica O2, mohou platební kartu v mobilu od ledna 2013 získat na jakékoliv pobočce GE Money Bank.

Certifikované mobilní telefony, které podporují technologii NFC:

  • Samsung Galaxy Note II
  • Samsung Galaxy S III
  • Samsung Galaxy Ace 2
  • Samsung Galaxy mini 2

GE Money Bank nabídne PayPass platební nálepky

GE Money Bank také nabídne od ledna 2013 všem svým klientům bezkontaktní PayPass platební nálepky. Jejich výhodou jsou malé rozměry a možnost umístit je kamkoliv podle volby klienta – například na mobilní telefon. PayPass platební nálepky poskytuje GE Money Bank zdarma jako debetní kartu MasterCard k běžnému účtu.

„V září jsme představili PayPass platební karty a v průběhu tří měsíců jsme jich vydali již více než 70 tisíc. Velký zájem o moderní způsoby placení od ledna podpoříme uvedením PayPass platebních nálepek. Jako první banka na trhu je nabídneme všem klientům jako alternativu ke standardní debetní platební kartě,“ říká Jiří Kejla, projektový manažer GE Money Bank.

PayPass platební nálepku lze nalepit například na mobilní telefon, klíčenku apod. a využívat k platbám za zboží na terminálech vybavených bezkontaktní technologií. Platba probíhá přiložením platební nálepky k terminálu, do částky 500 korun není potřeba zadávat PIN kód. PayPass platební nálepky jsou určeny pro platby u obchodníků. Nabízejí stejnou úroveň zabezpečení jako klasické platební karty.

Klienti GE Money Bank mohou od ledna 2013 požádat o vydání PayPass platební nálepky navázané na stejný běžný účet, ke kterému již je vedená debetní platební karta MasterCard či Maestro. Noví klienti bezkontaktní nálepku získají po založení běžného účtu. Vybrat si mohou ze tří originálních designů. Vydání a vedení PayPass platební nálepky je zdarma.

Autor článku Michal Javůrek
Michal Javůrek
Nadšenec do mobilních technologií, vášnivý fotograf, cyklista a sběratel starých telefonů. Pokud zrovna nesedím u počítače, najdete mě v přírodě s fotoaparátem přes rameno, nebo v sedle na kole.

Kapitoly článku