TOPlist

Coolpad Porto: Švihák z nižší třídy (videopohled)

Značka Coolpad je na českém trhu nováčkem a zatím u nás prodává dva modely. Dnes se podíváme na menší z nich, který na první pohled zaujme povedeným designem a sympatickou cenou.

V redakci jsme právě dotestovali první ze dvou novinek značky Coolpad, která nedávno oficiálně vstoupila na český trh. Ještě před samotnou textovou recenzí pro vás máme videopohled, ze kterého se o smartphonu dozvíte vše podstatné.

  

Porto disponuje 4,7″ IPS displejem s qHD rozlišením (540 x 960 px), který na okraji telefonu dosahuje tloušťky pouze 4,8 mm, v těle má pak pouhých 7,9 mm. Má zaoblená záda a v kombinaci s lehkými materiály váží příjemných 119 gramů. Celkové rozměry jsou 139 x 67,8 x 7,99 mm.

Videorecenze

Potěší přítomnost aktuálního Androidu 5.1 Lollipop s příkladnou optimalizací, který doplňuje uživatelské prostředí výrobce. Přední kamera má 5 megapixelů, zadní 8 megapixelů včetně LED blesku a BSI senzoru. Světelnost objektivu je f/2.0. Video lze nahrávat maximálně ve Full HD rozlišení při 30 fps. Za dobrých světelných podmínek novinka nefotí vůbec špatně, v horším světle už to ale příliš dobré není.

Jak fotí a nahrává video? Ve dne vás nezklame

-

- - -
Další fotografie včetně odkazu pro zobrazení v plném rozlišení najdete v naší galerii

- - -

Ukázkové video ve Full HD rozlišení (30 fps)

Hnacím motorem se stal 64bitový procesor Snapdragon 410 se čtyřmi jádry s taktem 1,2 GHz (MSM 8916), kterému dělá společnost 1 GB RAM a 8GB interní úložiště, ze kterého je volných okolo 5 GB. Interní paměť lze dále rozšířit o 32 GB díky slotu na microSD kartu.

Telefon podporuje také rychlé datové přenosy skrze LTE, konkrétně frekvence 800, 900, 1800 a 2600 MHz. Chybí tedy pouze pásmo 2100 MHz. Výbavu uzavírá FM rádio, Wi-Fi, infračervený port, Bluetooth 4.0, GPS/Glonass a 1800mAh akumulátor. Při běžném provozu není problém dostat se na jeden den výdrže, při šetrnějším používání lze dokonce atakovat dvoudenní hranici. Na českém trhu jej aktuálně sežetene za cenu okolo 3 500 Kč včetně DPH.

Autor článku Jiří Hrma
Jiří Hrma
Zakladatel a šéfredaktor SMARTmania.cz, fanoušek moderních technologií a chytré domácnosti, cestovatel, milovník elektronické hudby a vyznavač extrémních sportů.

Kapitoly článku