TOPlist

Alcatel OneTouch doplnil na MWC řadu Pixi 3 o 5,5″ smartphone a dva tablety s Androidem

Řada Pixi 3 od Alcatelu OneTouch se rozrostla o 5,5palcový telefon a dvojici nových tabletů, které lze využít i k mobilním hovorům. Výkon je ve všech případech až na druhé koleji, očekáváme však velmi nízko posazené ceny.

Čínská společnost Alcatel OneTouch včera nepředstavila jen dvojici oboustranných telefonů Idol 3, ale přidala i nové přírůstky do své řady Pixi 3. Ta byla představena na lednovém veletrhu CES a dosud zahrnovala čtveřici telefonů o různých úhlopříčkách s možností výběru operačního systému (Android, Windows Phone, Firefox OS). K úhlopříčkám 3,5; 4; 4,5 a 5 palců na MWC přibývá 5,5palcový model a také dvojice tabletů o úhlopříčkách 7 a 8 palců. 

Alcatel OneTouch Pixi 3 (5.5)

Když Alcatel OneTouch před CES odhalil, že chystá telefon jednoho jména o čtyřech úhlopříčkách a třech operačních systémech, netušili jsme, jak nakonec bude nabídka modelů Pixi 3 složitá a nepřehledná. Bohužel ani 5,5″ model nemá jednotnou specifikaci, přichází ve dvou verzích – s podporou a bez pod podpory sítí LTE, přičemž u obou verzí bude možné narazit na odlišné parametry, zejména v oblasti fotoaparátu a pamětí.

 

Základním stavebním kamenem je ve všech případech 5,5″ displej, 3G verze má rozlišení 540 × 960 pixelů, LTE model pak 720 × 1 280 pixelů. Oba pohání čtyřjádrový procesor, v prvním případě MediaTek MT6580, ve druhém QCT 8909. Základní operační paměť je 1 GB a vnitřní úložiště 8 GB, v nabídce se ale objeví i modely, které mají obě paměti poloviční. Vždy je ale bude možné rozšířit paměťovou kartou do velikosti 32 GB (u LTE verze až do 128 GB).

     

V oblasti fotoparátu je také nabídka široká, ten hlavní bude mít rozlišení variantně 5 nebo 8 megapixelů, v obou případech bude disponovat autofokusem a přisvětlovací diodou. Pro pořizování selfies bude sloužit dvou nebo pětimegapixelová kamerka. Bezdrátovou konektivitu zajišťuje Wi-Fi 802.11 b/g/n s podporou Wi-Fi Direct a Wi-Fi Display a Bluetooth 4.0, LTE verze pracuje v pásmech 1, 3, 7, 8 a 20. Samozřejmostí je i GPS a všechny nezbytné senzory, chybí snad jen NFC.

  

3G model udržuje při životě baterie o kapacitě 2 910 mAh, LTE model má o 110 mAh méně. Na obou telefonech běží nejnovější Android 5.0 KitKat. Do prodeje půjdou v mnoha barevných kombinacích, bohužel datum ani ceny zatím odhaleny nebyly. 

Alcatel OneTouch Pixi 3 (7)

Sedmipalcový tablet Alcatelu OneTouch příchází rovnou ve třech variantách, liší se především podporou bezdrátových sítí – základní model disponuje pouze Wi-Fi, další dva přihazují podporu 3G respektive LTE sítí. Ve všech třech případech je zobrazovačem sedmipalcový displej s rozlišením 600 × 1 024 pixelů. Rozměry tabletu jsou 191 × 109 × 9,2 mm, hmotnost je 260 gramů.

 

Wi-Fi a 3G verzi pohání procesor od MediaTeku (MT8137 nebo MT8312) s 512 MB operační paměti, srdcem LTE modelu je čtyřjádrový Snapdragon 210 s taktem 1,1 GHz a 1 GB operační paměti. Vnitřní úložiště činí 4 GB a je možné rozšířit je paměťovou kartou. Fotoaparáty jsou u těchto tabletů spíše do počtu, hlavní fotoaparát nese rozlišení 2 megapixely, čelní kamerka je pouze VGA. Konektivita se liší dle zvolené verze, 3G a LTE modely lze využívat k telefonním hovorům. Baterie má ve všech třech případech kapacitu 2 820 mAh, operačním systémem je Android 4.4 KitKat (Wi-Fi a 3G) nebo 5.0 Lollipop (LTE).

   

Alcatel OneTouch Pixi 3 (8)

Poslední představený tablet má úhlopříčku displeje 8″ s rozlišením 800 × 1 280 pixelů, je nabízen pouze ve 3G variantě, díky čemuž je možné tento tablet používat i jako mobilní telefon. Výkon tabletu zajišťuje dvojádrový MediaTek MT8312 s taktem 1,3 GHz, k ruce mu je 1 GB operační paměti. Vnitřní úložiště má kapacitu pouze 4 GB, naštěstí situaci zachraňuje slot na microSD kartu.

 

Hlavní fotoparát disponuje rozlišením 2 megapixely, čelní kamerka je pouze VGA základ. Šťávu tabletu dodává 3 240mAh baterie, tablet má rozměry 209 × 124 × 9,2 mm a jeho hmotnost je 33 gramů. Operačním systémem je Android 4.4 KitKat.

Ceny ani dostupnost nových tabletů Alcatel OneTouch bohužel neoznámil. Očekáváme však, že se budou držet při zemi. 

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku