TOPlist

Microsoft právě pro Lumie 950 a 950 XL uvolnil důležitou systémovou aktualizaci

Aktualizováno 8. 12., 21:15

Microsoft právě začal pro veřejnost uvolňovat aktualizaci, která byla včera dostupná v rámci Insider programu. Dostupnost aktualizačního balíčku už hlasí i naše redakční Lumie 950. Tento update by měl mimo jiné konečně odstranit náhodné restarty zařízení, na které si stěžovalo obrovské množství uživatelů.

Původní článek

V rámci Insider preview programu je pro majitelé Lumií 950 a 950 XL k dispozici nový build operačního systému Windows 10 Mobile (sestavení 10586.29). Toto sestavení Windows 10 Mobile už je pro majitele jiných zařízení s mobilními Windows dostupná od minulého pátku.

Build 10586.29 odstraňuje chyby v systému a zlepšuje zabezpečení. Na zařízeních s menší kapacitou vnitřní paměti má být hladší proces aktualizace, vylepšená je zpětná kompatibilita starších aplikací napsaných v Silverlightu. Prohlížeč Microsoft Edge bude po updatu stabilnější a lépe má fungovat automatické doplňování a editování adres v adresním řádku. Stabilnější má být i Bluetooth, a také byly odstraněny problémy při přepínání profilů SIM karet na dual SIM zařízeních.

Pokud už jste nové sestavení do své Lumie nainstalovali, můžete se v našem diskuzním fóru podělit o své dojmy a postřehy.

Autor článku Jiří Hrma
Jiří Hrma
Zakladatel a šéfredaktor SMARTmania.cz, fanoušek moderních technologií a chytré domácnosti, cestovatel, milovník elektronické hudby a vyznavač extrémních sportů.

Kapitoly článku