TOPlist

Vývojáři se mohou pustit do práce. Samsung zveřejnil SDK pro hodinky Gear S2

Jihokorejský Samsung zveřejnil vlastní Tizen Software Development Kit (SDK) ke svým chytrým hodinkám Gear S2 (preview). SDK je ke stažení na této adrese. Už letos v dubnu jihokorejský gigant spustil speciální program pro vývojáře, kteří po registraci dostali přístup k SDK. Tento otevřený přístup zajistil slušnou porci aplikací (několik tisíc) pro Samsung Gear S2 ještě předtím, než se dostaly na trh. 18. srpna, před oficiálním představením Gear S2, byla rovněž pro vývojáře a partnery spuštěna registrace aplikací na Gear S2 seller site.

Klíčové novinky Gear S2 SDK:

  • Vylepšené samostatné funkce: Vývojáři mohou vytvořit samostatné aplikace pro Gear S2 díky flexibilnímu API (rozhraní pro programování aplikací) s přístupem k informacím o volání, poloze a síti. Uživatel se tak může připojit k 3G sítím i bez závislosti na telefonu.
  • Webové a samostatné aplikace: Vývojáři mohou díky novému SDK navrhovat aplikace jak webové, tak i samostatné. Rozhraní platformy Tizen umožňuje vyvýjet rychlé, neobjemné a oblíbené aplikace s EFL (Enlightenment Foundation Libraries).
  • Podpora pro Android: Připojení k telefonům s OS Android* nejen značky Samsung. Dojde tak k širšímu pokrytí, které zasáhne vice uživatelů. Zde najdete seznam zařízení, která jsou podporována.

* Kompatibilní s chytrými telefony s Androidem 4.4+ a minimální pamětí 1,5 GB RAM.

Autor článku Michal Javůrek
Michal Javůrek
Nadšenec do mobilních technologií, vášnivý fotograf, cyklista a sběratel starých telefonů. Pokud zrovna nesedím u počítače, najdete mě v přírodě s fotoaparátem přes rameno, nebo v sedle na kole.

Kapitoly článku