TOPlist

Samsung Galaxy S6 a S6 edge mají dostat Android 6.0 v lednu

HTC dalo majitelům aktuální vlajkové lodě One M9 pod stromeček aktualizaci na Android 6.0 Marshmallow (více informací), nejnovějšího zeleného robota již také dostaly telefony LG G4 z vybraných distribucí. Na čas si dává Samsung, ten prozatím žádný ze svých modelů neaktualizoval, avšak v Jižní Koreji a nově také ve Velké Británii spustil veřejný betatest pro modely Galaxy S6 a S6 edge.

    

Součástí aktualizačního balíčku o velikosti 1,2 GB je také nová verze prostředí TouchWiz, která do systému přidává několik vylepšení. Fotoaparát obou telefonů je schopný zaznamenávat snímky v RAW, a také je možné ve fotoaplikaci manuálně zvolit rychlost závěrky.

Na zamykací obrazovku je možné připnout zástupce libovolné aplikace (nikoliv pouze fotoaparátu), a vylepšeno bylo i vytváření složek na domovské obrazovce. Ti, kteří se bojí o svoji baterii, dostanou možnost zakázat funkci rychlého nabíjení. Systém také dostává nový vzhled notifikací či rychlého nastavení a další kosmetické změny.

    

Testující instalací beta verze Androidu 6.0 Marshmallow přijdou o možnost využívat své telefony s helmou GearVR. Beta test má údajně trvat do 18. ledna a poté by měla být aktualizace vypouštěna globálně. Tuto informaci však Samsung zatím oficiálně nepotvrdil. 

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku