TOPlist

Samsung Galaxy S6 v crash testu s dronem, který jej vypustil z výšky 50 metrů? (video)

Crash testy chytrých telefonů jsou mezi uživateli velmi oblíbené, a dnes pro vás máme jeden opravdu bláznivý, kteří připravili redaktoři íránského serveru Digiato.com. Na mušku si vzali Samsung Galaxy S6 (recenze), který nejprve podrobili sérií klasických drop testů, které přežil jen s drobnými oděrkami – jinak telefon zůstal plně funkční.

Poslední test už byl ale o poznání zajímavější. Redaktoři telefon upevnili do mechanické kolébky, která byla přimontována na tělo dronu. S ním následně vystoupali do výšky padesáti metrů, odkud telefon pustili na tvrdý povrch.

Po takto dlouhém pádu už Galaxy S6 dopadl o poznání hůře. Nejvíce to odnesl displej, na kterém se objevila prasklina. Přesto podle autorů videa telefon fungoval, jelikož po zapnutí telefon zavibroval. S největší pravděpodobností to tedy odnesl pouze displej, případně při nárazu mohlo dojít k vytržení kabelu, který od zobrazovacího panelu vede k základní desce. Ostatně něco podobného se v roce 2010 stalo i nám – smartphone HTC Vive nám spadl na beton z výšky téměř 20 metrů a po dopadu překvapivě také fungoval, jen displej nebyl aktivní.

Autor článku Jiří Hrma
Jiří Hrma
Zakladatel a šéfredaktor SMARTmania.cz, fanoušek moderních technologií a chytré domácnosti, cestovatel, milovník elektronické hudby a vyznavač extrémních sportů.

Kapitoly článku